sâmbătă, 2 octombrie 2010

Hipsterii

Această subcultură a apărut în urmă cu puţin timp în New York şi s-a răspândit foarte rapid în SUA, apoi în Europa, ajungând în ultimii ani chiar şi pe plaiurile mioritice. E foarte puţin probabil să întâlneşti hipsteri în Poiana Mărului sau în Moieciu de Sus, dar îi vei observa cu siguranţă în marile oraşe. Mediul urban e locul în care se simt cel mai bine. În Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Timişoara sunt cei mai mulţi hipsteri pe metru pătrat.

Hipsterii sunt adolescenţi şi tineri educaţi, sau care par a fi educaţi, pasionaţi de modă, artă şi tot ce este nou. Aceştia se opun cu îndârjire mainstream-ului şi se consideră independenţi. Hipsterii caută să lucreze în domenii cool, precum jurnalismul, publicitatea, artele plastice, muzica, nicidecum în vreo uzină sau în sistemul bugetar. Despre muzica pe care o ascultă hipsterii, pot spune doar că e cântată de formaţii obscure, cu nume ciudate, pentru care termenul underground e prea mult spus. În acelaşi timp, hipsterii preferă bicicleta în locul maşinii, asta pentru că sunt ecologişti convinşi, se droghează şi se îmbracă sinistru.

Pălărie, eşarfă, ochelari imenşi, haine vintage, pantaloni coloraţi şi strâmţi, tenişi Converse, acestea sunt elementele nelipsite din garderoba oricărui hipster. Pe lângă astea, mai poate apărea un aparat foto Nikon sau Canon la gât, sau o geantă pe umăr având înăuntru un iPod, un iPhone, un iPad sau orice produs de la firma lui Steve Jobs. Pentru că e cool.

5 comentarii:

  1. nu e pacat ca-n mainile acestora sa ajunga un nikon sau un canon???

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe, e foarte adevarat ce spui, e un aer misterios ce il au acesti indivizi. Dar intr-un final sunt pacifisti si iubitori. Cu iubire castigi teren.
    De ar fi asa toti, ar fi mai bine. O lume mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mai citit despre hipsteri la pitici gratis, dar tu ai făcut o sinteză destul de bună și, surpriză, ai reușit să păstrezi un limbaj decent, vorbind despre o categorie destul de enervantă. Nice blog...

    RăspundețiȘtergere
  4. E un leaflet de prezentare sau ce pielea mea? Ai vrut sa spui ceva de fapt? Nu de alta, cred ca stie toata lumea ce-i ala hipster. Ca se drogheaza si se imbraca sinistru...hai lasa-ne, frate, mai cauta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sunt de acord in totalitate.
    - "Hipsterii sunt adolescenţi şi tineri educaţi, sau care par a fi educaţi," sau care nu sunt DELOC educati.
    - "pasionaţi de modă, artă şi tot ce este nou" nu, nu sunt pasionati doar ravnesc dupa atentie. Atunci cand esti pasionat de ceva nu trebuie sa umbli pe strada imbracat ca un clown, iti ajunge sa stii tu ca iubesti lucrurile obscure, arta si urasti banalitatile. Plus ca 80% din hipstarii noastri de prin bucuresti s-au transformat peste noapte :) asta da dovada doar de prostie nu de educatie.

    RăspundețiȘtergere