miercuri, 29 iunie 2011

Braşov - Capitala Sensurilor Giratorii

Ceea ce părea în urmă cu câţiva ani o încercare de descongestionare a traficului, a devenit în ultima vreme o obsesie(sau o afacere). În Braşov sunt cele mai multe sensuri giratorii pe kilometru pătrat din România, iar numărul acestora creşte în continuare.

Primarul George Scripcaru a pus, începând cu 2007, câte un mușuroi în fiecare intersecţie importantă din Braşov, chiar şi unde nu se impunea acest lucru. Majoritatea sensurilor giratorii sunt făcute la normă, fără să se respecte anumite elemente tehnice, precum: diametrul, numărul de benzi, marcarea acestora, amplasarea trecerilor pentru pietoni şi altele. Aceste amenajări rutiere au prins bine la majoritatea populaţiei, care dă dovadă de o superficialitate extremă. Giratoriile sunt apreciate de şoferii grăbiţi şi de taximetrişti, care vor "să se învârtă roata" şi pentru care, un minut la semafor reprezintă un adevărat calvar. Pentru aceştia şi pentru toţi iubitorii mersului şerpuit, Scripcaru gospodaru' pregăteşte o lucrare de excepţie. La intersecţia Bulevardelor Saturn şi Alexandru Vlahuţă cu Strada Zizinului, se vor construi două sensuri giratorii!  Aceasta este o premieră absolută pentru Braşov, dar nu trebuie să ne mirăm dacă în viitor vor apărea intersecţiile cu trei mușuroaie, sau chiar cu patru.

Din păcate, aceste sensuri giratorii şi florile plantate în ele, nu aduc dezvoltare economică, nu atrag turişti şi nici culturii nu îi fac vreun serviciu. Foştii coloşi industriali s-au închis rând pe rând, la fel şi cinematografele, aeroportul există doar pe hârtie, la fel şi autostrada, Cerbul de Aur e istorie, astfel că Braşovul involuează încet, dar sigur. În timp ce Sibiul a fost Capitala Culturală Europeană în 2007, iar Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi se întrec pentru acest titlu în 2020, Braşovul poate fi desemnat de pe acum drept capitală a sensurilor giratorii. Cu această distincţie neoficială, dar incontestabilă, în palmares şi fiind condus de oameni inculţi, corupţi şi incompetenţi, Braşovul doarme liniştit, în aşteptarea unor vremuri mai bune.

25 de comentarii:

  1. Booooooooooooo Booooooooooooo taci pietonule taci

    RăspundețiȘtergere
  2. urasc primarul de moarte, urasc brasovul ( e plin de moldoveni aici...), urasc la infinit cum sunt supti banii mei, dar, desi sunt pieton, sunt de-acord cu giratoriile!!!...

    RăspundețiȘtergere
  3. -parca tu ai avea Remus firma,masina,casa....sa-ti traga impozite peste impoztite;))...dar apreciem aciditatea comentariului;)
    Sensurile giratorii daca sunt facute cu cap, aduc un surplus de fluidizare a circulatiei,atat si pentru soferi cat si pentru pietoni.La noi in Brasov, este o exceptie,probabil s-a gandit primarul nostru, ca fiind in centru Romaniei, sa fluidizeze doar circulatia, pacat insa ca aeroport nu avem, autostrada nu avem, ocolitoarea sta sa se dezintegreze...Asta e Brasovul nostru...Iti multumim bunule nostru primar, pentru ideile, doldora de inteligenta:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Traiasca giratoriile!Altfel pierdeam in fiecare zi 30 de minute cu statul la semafor!

    RăspundețiȘtergere
  5. dragos, aici sunt totalmente de-acord cu tn!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai daca nu sunt sensuri giratoii, firma doamnei nevasta-primarului unde sa mai planteze niste flori, sa faca si ea un ban cinstit??? :D

    RăspundețiȘtergere
  7. roseta, inteleg k esti femeia, dar da-mi voie sa-ti pun o intrebare directa: tu in ce lume traiesti?banal k totul e pe enteres...este la mintea unui bolnav mintal, alminteri la cea unui sanatos k dejectii precum scripcaru si nevasta'sa sunt brute fara d.-zeu...

    RăspundețiȘtergere
  8. mexic85, "inteleg ca esti femeie" "tu pe ce lume traiesti" ...parerea mea incearca sa pastrezi un limbaj adecvat situatiei in care tu nu o cunosti pe ea.Poate daca o cunosteai puteai sa folosesti expresii gen,si si asa poate...
    Hai sa folosesc si eu expresia ta: "dar da-mi voie sa-ti pun o intrebare directa" si desi nu iti dau cuvantul sa zici da sau nu ;)[expresia asta se foloseste face to face]...ti-o impartasesc : cand ai in limbaj cuvinte ca "urasc primaru de moarte", bolnav mintal, dejectii, bruta , te simti mandru de tn, te simti bine??
    nasol...

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa opinia mea Roseta Stoned a avut un comentariu cu o remarca ironica, nicidecum ceva care sa te faca pe tine sa vii cu asa un raspuns la comentariu....dar in fine tu esti cu ale tale, te certi cu sinele tau..
    ;))

    RăspundețiȘtergere
  10. ti-am explicat de-un rechristos de ori k nu polenizez pe tn: nu are a face cu niciun fel de limbaj, dar oare e o raritate sa fii direct, sa vb ceva cu continut, nu totalmente gol, in aceasta lume cretina!???hmm?

    RăspundețiȘtergere
  11. ...prima data cand aud expresia si termenul acela in asa context.... numai tu o puteai scoate pe gura.Folosesti aiurea cuvintele, nu poti folosi cuvintele chiar cum iti vin in cap, trebuie sa cizelezi un pic exprimarea in functie de context in functie de mai multe, nu doar de ce ai tu in cap , ci si de multe altele....in general iti zic.

    RăspundețiȘtergere
  12. dc perceptia ta este una limitata, asta nu inseamna k poti sa spui k eu vb aiurea...intai gandeste, apoi sustine ceva intemeiat, inceteaza a mai arunca in canalizare vorbe neintemeiate!!!...((

    RăspundețiȘtergere
  13. nu ma supar pentru ceea ce imi zici mie, ca eu stiu ceea ce nici macar tu nu stii despre tine...
    Nu uita ca uneori oamenii pot fi cunoscuti de catre ceilalti mai bine decat se cunosc ei pe sine.
    Eu cel putin in cazul tau, glumind iti zic, da mah, ai dreptate esti un mare intelectual cu o desavarsita perceptie nelimitata, esti cel mai tare...Dar serios iti zic, ai mai mare grija pt tine ce scoti pe gura si in ce imprejurari si cine e persoana destinatara...
    Da bine de rau eu te inteleg si stiu cine e limitat si cine e nelimitat in cazul asta...
    in fine...

    RăspundețiȘtergere
  14. eu una spun, tu alta intelegi...tu dintotdeauna ii cunosti pe altii mai bn decat pe tn...maica'mea are o vorba:"fiecare cu pm!..."

    RăspundețiȘtergere
  15. "maica-ta avea o vorba"!!:)) ciudata educatie pare ai fi cumulat, si halal exemplu...
    Ce stie maica-ta te-a invatat si pe tine...in rest tu nu te-ai desavarsit cu nimic.Nasol!!

    Hai sa incheiem ca nu suntem pe subiect si lucrurile astea le discut cu tine de-atata timp, si tu tot la fel...Sa spunem pas la subiectu asta, sa terminam!
    Am inteles esti si pro si contra giratorii!!

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Mexic85:
    Din cauza celor ca tine nu se mai mira nimeni ca s-a picat in halul asta Bacu'.
    Pune mana pe-o carte, PE-UN ABECEDAR macar, dude. Sau barem lasa-te de scris pe bloguri, lol.

    On-topic: Sunt contra lui Scripcaru-spagaru la msxim (e un hot ca si Videanu) si nu cred ca va fi tras la raspundere niciodata.
    Sensurile giratorii se adreseaza in primul fair-play-lui din sofer, or brasovenii sunt praf la asa ceva, din pacate. Vinovatii sunt in primul rand militia romana, si imediat dupa ei - instructorii auto (care SI ACUM ii invata gresit cum sa circula intr-un sens giratoriu).

    RăspundețiȘtergere
  17. stimate domnule vlad, ptr cultura ta cel mult generala, am carte cat nu ai tu cu tot cu stramosii tai si cat nu o sa aiba ...plozii tai ( in vocabular civilizat, progeniturile tale)secole de-acum incolo: inainte de a scrie ceva infect, ptr cultura ta generala de peste secole, si asta prin urmasii tai, informeaza-te sau dc nu, complace-te-n romanisme, k altul, care macar crede k e rupt de atata carte ( vezi cazul domnului mario...(((( ), precum majoritatea membrilor acestui "minunat" popor roman, care, scot dejectii totalmente infecte pe gura ( vezi iarasi cazul stimabilului domn buzu, adica mario sau cum i-o spune...), adica orice fara a se informa, fara a avea ceva solid, fara a argumenta, fara a avea treaba cu realitatea sau adevarul...e dureros unde s-a ajuns: datorita unor "exemplare" ca voi, prin felul vostru de gandire, cu atat mai mult cu cat aici nu udec oamenii..., ne complacem in c...t( intr-un limbaj de bac, rahat...((( )...

    RăspundețiȘtergere
  18. bine buzy, pe tn mamicutza ta te-a invatat numa' bn si tu, fiind un d.-zeu, cu d mic, eu tre' sa ascult de prostiile tale...uite exemplu: nu am cum sa fiu si pro si contra, chiar dc supar un om care se afla printre putinii de pe plaiurile mioritice, care nu vorbeste in gol, ma refer aici la argumentativul, ci nu la golul tulica, sunt pro giratorii

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce te-ai atacat mah, de ai inceput sa o dai pe chestii ce nu au deloc legatura, gen nume si derivate de nume de familie...cretinisme si copilarii de genu.Observa toti ca esti nascut in 85,deci nu mai esti copil, presupun, poarta-te ca atare!
    Saracu de tine, hai sa-ti fac bucuria sa ma iau si eu, prostesc si copilaresc cum faci tu de numele de familie,ca stiu ca iti face placere,ca ceri cu abnegatie cateodata asta.
    Esti genul de care ori iti bati tu joc de tine ori ceri la altu sa-si bata joc de tine, faci asta ori inconstient ori constient.E ceva psihic asta, evident.Alege tu cum ai facut-o de data asta,pe blog aici, constient sau inconstient...
    Sa-ti intre in cap bine,numele de familie e o mandrie la multi,e ceva mostenit ,e ceva ce-l porti cu mandrie, tu daca nu reusesti din cauza intelesului[laba= laba...de urs/ laba= onanie/laba trista ...ce esti cateodata], e problema ta, si rezolv-o tu , nu atacand pe altii, aiurea crezand ca vai se simt prost, ca sa nu fii tu cumva unicul care se simte....
    Eu sunt multumit de numele meu,fiind mostenit, e o mandrie si sunt si sunt foarte multumit de educatia primita, nu ce ai primit tu si de copilaria ta,legat de calorifer ,si sa mai porti in spate si ceva tentative...Eu nu ma mandresc,in sensul ala, ci eu le multumesc lor,si si lui Dumnezeu de parintii mei si de educatia primita de la ei.
    Nu ma mai cobor la nivelul tau sa continui conversatia cu tine si sa vb despre cuvinte din capu tau ca: d-zeu cu d mic si altele, dai tu seama.
    Ce ai scris tu aici denota doar nesimtirea si proasta crestere si invidia si ce o mai fi.Asta e, asta esti tu!
    Dumnezeu sa te ajute!!! si nu precum zici tu d.-zeu sau d-zeu

    ....

    RăspundețiȘtergere
  20. De ce nu le zici la toti mah, nu ca ai avea carte si de-asta,le spun eu: ai doua facultati...spune-le mah ca te indrepti spre a fi un socio-psihopat, in devenire obsedat sexual si spre mai rau, asta arata felul tau cum te porti si modul tau de gandire.Sau vrei sa deschidem un topic pentru tine cu testarea ta psihologica si cu info gen "sarutul tau in pozitie verticala" cu vara ta...Baga-ti mintiile in cap, cu adevarat!!

    hai scuteste-ma, deci cu prostiile din capu tau si cu altele, stiu prea bine cine esti si cine poti deveni, daca nu te schimbi tu pentru tine.Ce stii despre mine e doar ce ti-am aratat si ce ai inghitit tu despre mine,la nivelul tau de intelect,hai sa nu zicem totusi intelect, la nivelul tau de informatie,mai bine zis...


    "adica orice fara a se informa, fara a avea ceva solid, fara a argumenta, fara a avea treaba "
    Il rog pe Bogdan sa deschida un topic special pentru tine, sa postez testul tau psihologic,si altele sa se dumireasca si altii ca sunt documentat si am cu ce argumenta cand zic ceea ce am zis!! iti arat eu "dejectii infecte pe gura" daca vrei.

    Inclinati urechea spre mine si odata cu ea si gura!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Tine-ti prietenii aproape, daca i-ai numit prieteni, si invata sa ii tratezi ca atare...invata si tu ceva de la viata si de la prieteni, nu trai pentru maica-ta si doar pentru ce a zis ea, atat.E pacat insa ca nu tu stii sa tratezi un om, dapai un prieten, deci esti o exceptie in calea prieteniei,asta arata, pt ca asta ceri...

    Ai doua facultati da nu ai facultatea mintala, aia e cea mai buna facultate, ci nu spiru haret si transilvania brasov, alea le ai dupa.Tu n-ai baza, ai astupat cica cu doua facultati ceea ce maica-ta nu te-a incurajat sa ai, a crezut ca nu te ducea capul si a zis hai sa te dau la 2 facultati, ca deh....Dar tu esti mare acum trebuie sa te detasezi, nu te mai purta ca un copil,hahaha buzy buzu, cretinisme de genu...Exista oamenii, altii decat maica-ta, in lumea asta, pot exista prieteni, unii dintre acestia, trebuie sa inveti sa ii ai prieteni si sa-i castigi ca prieteni, altii pot fi dusmani, trebuie sa inveti sa te feresti de ei, ca sa nu iti fie greu in viata...mai trebuie sa inveti si sa fi tu prieten la randul tau, si sa asculti si sa comunici normal.Deci scuteste-ma cu ce a zis maica-ta si ca ai urmat 2 facultati cu sfaturile ei si invata tu sa traiesti!
    Bine a intuit Vlad,cand ti-a zis treci la ABECEDAR! Ca se vede ca ai cladit doua facultati pe un rahat, si nu turcesc! A vazut si el probabil ca ai un lapsus undeva...
    Ai timp, inca mai ai timp, si pentru ca timpul e relativ, avem avantaje si dezavantaje, noi ni le facem avantaje!!!!! N-as contesta inteligenta ta, daca ai da de inteles ca ai, si nu prin prostii scoase pe gura si prin reactii de genu...

    Daca vii prin TM....poate stam de vorba,ca doi fosti colegi de munca,in rest,invata sa traiesti tu, si daca vrei sa ai prieteni,asculta-i si nu le gresi, ca unii prieteni iti pot fi folositori, atentie - folositori, sa nu te duca gandul, la a te folosi de ei... Inclina-ti altfel urechea inca o data si asculta la Vlad si la mine, invata sa scrii pe blog si daca nici asa nu le ai, dispari!!! Da ai grija in viata reala, cine esti si ce devii pe zi ce trece!!!

    ultimul meu comentariu, si scuze Bogdane off-topicul relatat mai sus si alte derivatii precedente de la topic...;)

    RăspundețiȘtergere
  22. P.S. deviatii, nu derivatii....sa-mi scuzi mexic85 prostia ;) ;)) N-am 2 facultati, n-am nici una...si asta-s eu!

    RăspundețiȘtergere
  23. n-am spus nika de numele tau, era doar un sarcasm pe care o sa-l pricepi cel mai probabil doar in patru scanduri, dar asta este o alta filosofie tampita a vietii tale, lucru care dovedeste a doua oara, dc mai era nevoie, limita ta e intelegere sau, mai bine spus, de neintelegere...legat de aceasta conversatie, desi nu o pot numi astfel, ptr k ea contine doua puncte divergente, unul real, celalat aerian, nu eu sunt cel care a produs-o, imensa atentie, tu esti cel care a provocat-o, precum sunt om, pasuiesc prostia ta nemarginita de 1000 de ori, dar a 1001 oara, chiar daca elegant, ripostez si eu, ptr k tu, dc ti-ai facut un mod de viata autotoxic, in siguranta ta teribila fals cladita, din a-i face pe altii a se simti prost nefondat, prosperi in asta, iar acest aspect al tau, atata timp cat ii afectezi pe altii, altii care-ti permit...,trebuie ras din radacina, radical!intai de a-i judeca pe altii, uita-te la barna necontenita din fata ta, iar faptul k ma faci aici socio-psihopat si obsedat sexual, mai ales fara a stii ce implica aceste lucruri si k sunt oricum altcumva, nu-s breaz, le am si eu pe ale mele, dar tocmai astea nu sunt in realitate, demonstreaza, a n-a oara, dc mai era nevoie, cata lipsa de caracter infecta poa' sa salasluiasca-n tine ( eu-ti demonstrez si la 3 noaptea, prinr-un fond real ( faptul k tu ma faci psihopat si obsedat, cand, de fapt, sunt mai orice, insa astea cu siguranta n-am fost niciodata, de fapt, arati tu ceea ce esti, de fapt, prin cuvintele folosite de catre tine aici si "dedicate"mie)), pe cand tu vorbesti si scrii, k de facut, macar de le-ai face, lucrurile pe care le folosesti aerian, fara ceva solid...am vb cu tn intre patru ochi sa nu facem carnat aici, asta dc ai o unda de respect, acolo, ptr bogdan, dar tu continui la infinit a te legi si si prost e viata mea, fapt care trebuie taiat profund, caci, dc un om iti da tie un deget din bunatatea lui, tu ii iei pana si picioarele, cangrenizandu-le(bn, asta cu cine-ti permite...)observ k te legi de studiile mele, hartii pe care faq pi-patrat, ptr k nu cateva hartii reflecta valoarea umana, lucru care arata cata invidie tenebra poa' sa-ncapa-n tine, ptr un om care, niciodata nu te-a jignit...referitor la capacitatea de perceptie a realitatii, nu trebuie k tu sa ai doua facultati ptr a-ntelege ceva!...trebuie sa inveti, dc te crezi inteleptul, mesianicul, bunul-samaritean marius, in cadrul unei laturi psihice a tale, k doi oameni poa' sa convietuiasca si cu doua puncte de vedere divergente, dar nevoia ta de a te certa si impaca cu tine insuti, prin altii, se pare k este una insemnata...cat despre ceea ce stiu despre tine, imi este indeajuns...

    RăspundețiȘtergere
  24. Salutare la toti, inafara de cocalarii care fac un Mare off Topic pe acest site de treaba ( Felicitari Bogdan the Admin ) si se cearta ca niste copii facuti din l...a.
    In Primul rand eu tin cu Scripcaru si pot spune ca este unu din cei mai tari si care ce a zis - prmois macar a facut cat de cat. Ca si pieton in semsurile giratorii care nu conteaza deloc cate sunt 2-3-4-5-10 este un 30% incomod cand vezi ca vine masina spre tine si te intrebi oare opreste sau nu ? Dar ca si Trafic Auto in Brasov este de 100% ca si performanta + au un stil care iti iveseleste ziua - clateste ochii cu ajutorul florilor care sunt foarte frumos plantate in diverse palete de culori si forme.
    Sensul giratoriu de la intrare in Comuna Harman salveaza vieti !!!! De Ce si cum ? DE CE ? Deoarece pe trecerea de pietoni aproape 4-5 morti erau si cel putin 10 accidente grave la aceasta intersectie de pe drumul principal la intrarea in Harman. CUM ? Limiteaza viteza cu pana la 80% adica se merge acuma cu 10-20 Km/H fata de 80-130 Km/H sau si mai sus cu cat se mergea inainte. Domnul Bogdan o Reclamatie legat de Dublu sens gigatoriu din Gemenii ! Mai frate tu ai vazut ce gigantic este aceasta intersectie ? Cat de multe semafoare avea inainte ? Cum ti-ai imagina cum ar arata un sens Gigantic unde toate lumea s-ar incurca si ar calca unu pe altul ? Vrei sa zici ca acuma se mai sta la coada fata de inainte cu semafoare ? NU Vai mai ales acuma dupa ce 99% e gata. Hmm tu zici ca nu atrage atentia unu nou turist in oras ? Gresit ! Eu cand am fost acuma multi ani in Timisoara si era singurul oras din Romania care avea toti stalpii de iluminat vopsiti in verde si amenanjati cu flori ce atarnau bestial si toata lumea zicea WOW nota 10 pentru Timisoreana alea erau degeaaba ?? Dadeau o imagine de neuitat si culoare orasului. Repet : Da daca puneau un stalp de beton in mishloc sau o bucata de asfalt arata ca dracu si iti era scarba sa te invarti in jurul pietrelor - betonului - asfaltului.
    Mai au un rol foarte bun mai ales cand ai gresit traseul - banda si ca sa te intorci pe cealalata banda ori intri prin spatele blocurilor ori Incalci Legea de a taia Linia Continua dar cu ajutorul lor este mult mai usor si simplu si rapid. Cat despre Brasov pot spune ca este un oras linistit curat si cu o multime de chestii noi zii de zii pentru toti.
    Sincer pe eu ma declar Pro Giratorii si chiar mi-as dorii sa faca tot orasul cu ele.

    P.S. Din partea lui Bogdan si Eu Adrian prietenul lui bun de ani de zile Va Asteptam cu Drag la Mgazinul de Calculatoare Vanzari - Service DragonPC din Brasov Strada Ziziznului Nr 38 cu preturi Mici - Buyback si Unele Serviic Gratis pentru tine impreuna cu PC-Laptop Tau ! Mai multe pe DragonPC.ro Bafta to all

    RăspundețiȘtergere
  25. P.S. Bogdan am sosit din Concediu ( din Ungaria ) Mai Frate sa nu te mai aud ca zici ca avem sensuri giratorii urate ca te fugaresc. In Ungariam au si ei nu asa multe si sunt INALTE de pana in 3-4 Metri !!! si sunt O bucata de piatra adica facute din pavele fara natura sau decoratiuni asa ca......... Fii Multumit de Brasov / Sensuri Giratorii si Scripcaru ! Bafta si te astept pe la magazin sa mi povestim Boss :)

    Magazinul de Calculatoare Vanzari - Service Componente - Laptop-uri Noi si Secound Hand numa la DragonPC din Brasov Strada Ziziznului Nr 38 cu preturi Mici - Buyback si Unele Serviic Gratis pentru tine impreuna cu PC-Laptop Tau !
    Mai multe pe www.DragonPC.ro Bafta to all

    RăspundețiȘtergere