sâmbătă, 20 august 2011

Parcare pentru cocalari

De obicei, cocalarii îşi parchează maşinile unde au chef, pe trotuar, pe trecerile de pietoni, pe locurile de parcare special amenajate pentru persoane cu handicap, oriunde numai să fie cât mai aproape de locul de destinaţie. În cazul nostru este vorba de cele două bodegi ordinare despre care am scris anterior: Kasho Lounge şi The Vintage Pub. Primaru' Scripcaru, cocalarul numărul unu al Braşovului, s-a gândit la semenii lui şi le-a amenajat peste noapte o parcare numai pentru ei. I-a convocat pe băieţii de la Vectra Service, care au turnat nişte asfalt, iar mai pe seară, băieţii de la Comprest au trasat liniile. Parcarea improvizată e gata, iar de azi îşi aşteaptă stăpânii, care parcau şi până acum în acele locuri.

În stânga şi în dreapta statuii lui George Bariţiu, în faţa Bibliotecii Judeţene care îi poartă numele, două forme asimetrice de asfalt muşcă cu nesaţ din spaţiul public, sufocând şi mai mult o zonă cândva aerisită. Asfaltul şi maşinile câştigă tot mai mult teren, în timp ce spaţiul verde şi cel destinat pietonilor se micşorează pe zi ce trece. Maşinile sunt stăpânele oraşului, iar noi cei care mergem pe jos trebuie să ne strecurăm printre ele. Tot noi ar trebui să dăm foc acestor cuiburi de cocalari, pentru a satisface dorinţa unora, care vor fapte şi nu vorbe. Până atunci, însă, vă mai ofer nişte vorbe, de data asta ale formaţiei Luna Amară:

Abrutizat alcoolizat întunecat şi trist
Oraşul se înalţă peste noi
În cărămizi ne oglindim 
În cărămizi trăim
Neînsemnaţi descreieraţi şi goi
Oraş pierdut în fum
Nefericit oricum
Mai bine ai fi scrum.

4 comentarii:

  1. pur si simplu reliefezi extraordinar realitatea dura...fara cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  2. "In acest oras cu flori de pomana
    Idiotii zambesc si au fata umana."
    (Survolaj)

    RăspundețiȘtergere
  3. putem noi comenta pe bloguri cat vrem, cu asta ramanem. din nefericire primaria si acolitii ei au alte planuri. iar coeziune civica in bv nu exista.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu-i asa ca te jeneaza cand altii reusesc sa faca ce-si doresc, iar tu aberezi aiurea?
    Se pare ca pentru brasoveni, pentru primar, deschiderea Kasho Lounge a fost un mare plus, o bulina colorata de facut bani in acest oras(lucru care ne lipseste foarte mult).
    Te oftici ca acolo vezi doar oamenii cu bani, iar tu nu sti cum sa castigi un ban ca sa poti sa te duci la un WC public? Este prostia ta ca nu stii sa faci banii.

    Iar acea parcare este bine venita, pentru prostia din tine, te anunt ca ala este locul de parcare a motociclistilor... cocalari, asa-i?

    RăspundețiȘtergere