vineri, 30 septembrie 2011

Masa Critică

În ultima zi de vineri a fiecărei luni, dacă vremea o permite, are loc la Braşov o plimbare în masă cu bicicletele, denumită Masa Critică. Primul eveniment de acest fel a avut loc pe 25 septembrie 1992, în San Francisco(California), iar de atunci s-a răspândit în toată lumea. Masa Critică a ajuns la Braşov în iunie 2007, iar astăzi e organizată de Asociaţia Braşovul Pedalează, o Organizaţie Non-Guvernamentală înfiinţată de Robert Lazăr şi Alexandru Solomon.

Azi am participat a treia oară la Masa Critică, după ediţiile din iunie şi august şi o voi face şi în viitor, de câte ori voi avea ocazia. Scopul acestei mişcări este de a conştientiza oamenii cu privire la mersul pe bicicletă şi la beneficiile acestei metode alternative de deplasare. Bicicleta e un mijloc de transport sănătos, economic, ecologic şi uneori chiar mai rapid, în oraşele sufocate de maşini, de aceea, ar trebui luată în considerare de cât mai mulţi dintre noi.

2 comentarii:

  1. bogdan, dc-ti spun sincer ca nu stiu sa ma dau cu bicicleta, o sa razi cu mine!?)))))
    in orice caz, ideea e una cel putin sanatoasa!))
    noi sa fim sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  2. k o ironie a sortii, k sa vezi si sa nu crezi, poza e facuta la mine-n cartier, la 10 minute de mers pe jos si la trei minute de mers cu bicicleta, pana la mine-acasa))))))...

    RăspundețiȘtergere