marți, 29 octombrie 2013

Nu parcaţi în pădure!

De ceva vreme au început să se deştepte câţiva români din somnul cel de moarte şi au ieşit în stradă să protesteze împotriva unor proiecte păguboase şi dăunătoare ale statului român. În Bucureşti, în Braşov şi în alte oraşe au protestat şi protestează mii de oameni împotriva proiectului minier de la Roşia Montană şi împotriva exploatării gazelor de şist, dar eu scriu azi despre un alt proiect odios.

Consiliul Local Braşov a aprobat planul urbanistic de detaliu(PUD) pentru o parcare supraetajată, pe care municipalitatea ar urma să o construiască în pădure, lângă Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu". Mai mult decât atât, specialiştii din primărie vor să facă şi un drum de legătură din Livada Poştei până la Maternitatea Braşov, distrugând în acest fel zona După Ziduri, o zonă de promenadă cu valoare istorică şi o zonă verde a oraşului. Ei spun că vor să transforme Strada Mureşenilor în pietonal, dar asta e o minciună pentru proşti, pentru că în planul lor, pe respectiva stradă va rămâne o bandă de circulaţie, pentru mijloacele de transport în comun şi pentru maşinile de intervenţie. Astfel, în loc de un drum circulat de maşini, ar putea fi două drumuri circulate de maşini, în centrul Braşovului, primarul Scripcaru punând încă o dată maşina şi asfaltul înaintea omului şi a spaţiului verde.

Comisiile subordonate primarului cocalar au dat toate avizele necesare, proiectul de distrugere a zonei După Ziduri mai având nevoie doar de finanţare. Tot ce pot să sper e să nu se găsească bani pentru acest proiect distructiv, sau ca braşovenii să iasă în stradă şi să-şi apere oraşul, aşa cum au ieşit pentru salvarea altor locuri din ţară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu