marți, 8 iunie 2010

România e cool!

În urmă cu cinci ani, am scris câteva cuvinte despre ţara în care m-am născut şi în care trăiesc, despre oamenii care o populează şi despre preferinţele lor. Acum, la jumătate de deceniu distanţă, lucrurile nu s-au schimbat foarte mult. Oamenii sunt la fel, cultura e cam la acelaşi nivel, preşedintele ţării e acelaşi, aşa că şi cuvintele au rămas neschimbate:

Oameni de căcat,
Cultură zero,
Fetiţe deflorate,
Manele şi alcool.

România e cool!

14 comentarii:

  1. ce te face sa crezi ca peste urmatoarea jumatate de deceniu va fi ...altfel!?...ba, desi e greu de crezut, se poate mai rau: tu crezi ca institutiile statului exista, ca ele urmeaza anormalul: interesul romanului simplu, drept si sarac???peste alti ani vor fi alti parlamentari, alti guvernanti, alti ministri, alti presedinti, alti procurori, alti politisti ( daca nu aceeasi...), alte institutii ale statului, dar aceleasi, desi pare un paradox, desi nimic nu mai e demult un paradox, ci o banalitate, dar care, imensa atentie, cu scopul de a produce, alti si aceeasi bani, poate mai multi, pentru golania lor simandicoasa si de lux, nu pentru tine, bogdane, nu pentru mine, nu pentru sylvie, nu pentru dreamer, nu pentru bugetarii de baza si cu criterii de performanta, nu de supt, nu pentru pensionari, nu pentru sanatate, justitia pura sau armata, ci exclusiv pentru ...ei, dar, repet, nu ei sunt de vina, pentru ca ei nu s-au pus singuri presedinti, de exemplu, tot pe naivitatea ancestrala a omului banal sau pe kg de malai, zahar sau ulei: ideea este in felul urmator, ca sa fim realisti: daca nu va fi basescu, va fi altul, cu aceeasi influenta propie si acelasi sistem putred de invalori, cu aceeasi imoralitate, cu acelasi fara capatai-dejectie animalica infecta fara dumnezeu: un produs edificator a altor mizerii din celebrul popor roman, mizerii care produc mizerii, parca-n veci...tu nu vrei sa intelegi, bogdane, tu continui sa speri, ca e ca si cum tu ai incerca sa opresti un val imens de apa de canal, plin ochi de dejectii, cu o bucata cinstita de carton: e imposibil!nu spune nimeni ca pseudoconducerea unei tari sa nu prospere in business-ul mafiot, dar trebuie ca si omul simplu, banal,slab, in primul rand sa traiasca, pentru a putea reumfla burta celui gras, fara capatai si libidinos...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca nu imi place acea strofa minimalizata pe care ai scris-o tu! Sunt oameni de calitate, este cultura si manelele mai au mult pana sa ajunga imn. Sa nu mai bagam toti locuitorii Romaniei in aceiasi oala, pentru ca sunt multi care merita cunoscuti si apreciati. Ideal ar fi sa facem si noi mai multi copii si sa ii crestem cu valori reale si nu cu Guta sau cine stie ce Salam, pentru ca asta va fi sfarsitul nostru! Daca crezi ca oamenii de acum sunt niste nonvalori, stai sa vezi progeniturile ce aduc!

    RăspundețiȘtergere
  3. catalina, poate tu ai vreun loc de munca platit cu un decent 4.000. de roni, poate mama ta e vreo avocata sau/si tatal tau vreun directoras sau, repet, nu vreau sa jignesc pe nimeni, departe de mine aceasta absurditate, poate tu traiesti numai in lumea ta, nereflectand adevarul cotidian si cel putin dureros: fetito, cum sa faca un nimeni ca mine, cu o putere de cumparare decenta ( atentie, ironizam...), un copil, nu mai vorbesc de doi, cu ce sa-i cresc, cu salarul mamei tale sau cu bonusul tatalui tau sau cu lumea ta paralela cu realitatea???manelismul sau cultura nu trec prin stomac...sa spunem ca as reusi totusi sa cresc un copil, dar nu vreau, in veci, sa-i nenorocesc viata acestuia sau sa trec prin faze penibile, prin care progenitura mea mi-ar cere o banala, dar blestemata, de inghetata sau o ciocolata, si sa-i spun ca-mi pare rau, ca nu pot acuma, si sa-l amagesc ca-i dau peste trei saptamani, cand tatal virtual isi ia salarul de rahat, tata virtual cu tot cu cultura lui si cu toate universitatile lui...un copil, pentru a se putea culteraliza, intai trebuie sa manance, pentru a putea supravietui...( imediat iti dau un telefon si-ti spun, catalina, ca sa facem un copil, dar aceasta progenitura mai trebuie crescuta si tinuta-n viata sanatoasa, nu subnutrita...)
    asadar, bogdan, spunand acelea, nu a facut-o de bolnav mintal, ci pentru ca este un om care traieste, observa si, mai ales, simte realitatea...bogdan ar putea sa faca o mie de copii cu tine, dar crede-ma, baiatul asta, poate nu ar fi unul cult peste medie, dar, cu siguranta, este unul cel putin istet, pentru ca el, spre deosebire de tine, supravietuieste, la fel ca si mine, in realitate, nu in puf sau in fantezii cu copii sau cu mai stiu eu ce...
    imi pare rau pentru tonul acesta si scuza-ma de deranj, dar, eu nu pot sa fiu altcumva, decat transant, adica realist, fara sa visez din lumea mea...

    RăspundețiȘtergere
  4. catalina, tu crezi ca eu mai pot suporta realitatea, sau ca-mi place enorm acea poezioara realista, scrisa de bogdan???...( intrebare retorica!...)

    RăspundețiȘtergere
  5. o sa mai scri si peste urmatorii cinci ani...

    RăspundețiȘtergere
  6. Unde-s fetitele????Si cel mai important, unde pula mea e alcolul, ca la ce taxe au pus pe el o sa raman cu ochii in soare si treaz ca la nastere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Versurile repsective nu pot descrie de cat o parte a Romaniei, cea mai putin placuta. Dar Romania e mai mult de atat ! Depinde cum privesti...

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt de-acord cu tine, dar, atentie, acele versuri fabulos de bine reliefate, parca, inseamna o parte, nu oricum, ci, din nefericire, grandioasa a acestui ...tinut "mirific", la doi pasi de balcani si plasat in spatiul de s-e al europei, spatiu predestinat, cu siguranta, cel putin cretinitatii! tu crezi ca, bogdan sau eu, o vrem aceasta parte?( evident, intrebare retorica)tu cum privesti lucrurile, in schimb?(intrebare interesanta, desi nu e de ras))))) )

    RăspundețiȘtergere
  9. http://our-life.uv.ro/?p=15
    Am scris aici o poezie despre Romania cu unul dintre cei mai nebuni prieteni ai mei!

    RăspundețiȘtergere
  10. ce vă opreşte să schimbaţi voi ceva? ce vă opreşte să faceţi şi voi un „decent 4.000 lei”?

    nu am înţeles exact partea cu „fetiţe deflorate”, îmi explici?

    RăspundețiȘtergere
  11. Gata, Bodgane, am rezolvat. Ai fost tare perpicace, eu nici nu mi-am dat seama ca lipsea foamea.
    Hai in Canada daca nu iti place in Romania :)) glumesc.

    RăspundețiȘtergere
  12. bravo mexicule, ti-ai pierdut 5 minute din viata ta calcand in picioare ideile cuiva. 5 minute care le puteai folosi constructiv, ajutand la implinirea visului tau. De a fi un om cu un salariu decent cu un minim de utilitati si fara grija zilei de maine. Si nu imi spune ca nu ai cum. Cersetorii zic la fel. Iar daca se angajeaza ori sunt dati afara, ori pleaca ei singuri pentru ca "eu nu m-am angajat aici ca sa dau cu matura pe jos" - caz real! (omul se angajaze sa care lazi si angajatorul l-a "jignit" punand sa mature pe jos).

    Nu imi spune ca nu te angajeaza nimeni. Cunosc persoane care au plecat de la 0, am prieteni care fac o facultate 100% din banii lor, fara tata, fara mama, doar un ajutor social si o slujba full time. Aia sunt oamenii adevarati, nu tu, care spui ca nu mai ai ce sa mai schimbi!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu inteleg de ce esti atat de negativist si am tot vazut asta la multi dintre romani.Parca i-a apucat pe toti curentul "Mircea Badea" (de care de altfel imi place),v-ati incarcat de mult prea multe frustrari.Sunt atat de multe lucruri demne de atentie si de admiratie, e atat de simplu sa iubesti frumosul, pentru ca e peste tot,pentru ca putem sa il facem, sa il alegem din banal, urat si pacatos...Prea multi critici...si prea putini poeti...

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai daca Romania e de cacat, tu ce dracu faci pe bloguri?!Schimba ceva!

    RăspundețiȘtergere